VELİLERİMİZİN VE ZİYARETÇİLERİMİZİN DİKKATİNE

21.10.2020 158

Geleceğimizin teminatı, kıymetli öğrencilerimizin sağlığının korunması ve covid-19 la mücadele  için "Eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme kontrol kılavuzu" rehberliğinde okulumuzda çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

Okulumuzda covid-19 ile yapılan mücadele de  başarılı olabilmemiz için "Eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme kontrol kılavuzu"  ve sağlık bakanlığının yayınlamış olduğu  "COVID-19 SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ" gereği aşağıdaki yazılanlara uymanızı rica ediyoruz.

Öğrencimize,

1- Ortak kullanım alanlarında bulunan eşyalara ve yüzeylere (servis ve toplu ulaşım araçlarındaki tutamaklar, kapı kolu, tırabzan, duvarlar vb.) dokunmaması; dokunması hâlinde elini yüzüne, ağzına,

burnuna ve gözüne temas etmemesi gerektiğini,

2- Ellerini belirli aralıklarla sabun ve su ile yıkamasını, sabun ve suyun bulunmadığı durumlarda kolonya veya antiseptik madde ile temizlemesini,

3- Kişisel hijyenine dikkat etmesini,

4- Maskesini uygun şekilde kullanmasını ve yanında yedek maske bulundurmasını,

5- Okul idaresinin belirlediği hijyen kurallarını öğrenerek bu kurallara uymasını,

6- Okulda ve sosyal alanlarda sosyal mesafeye dikkat etmesini,

7- Arkadaşlarıyla yiyecek, içecek ve araç gereçlerini paylaşmamasını,

TEMBİHLEYİNİZ!

AYRICA,

1- Kronik rahatsızlığı bulunan öğrencilerin kullandıkları ilaçları okul idaresine ve öğretmenlerine bildiriniz. İlaçların yanında bulunmasını sağlayınız

2- Öğrencimizin mümkünse kronik hastalığı olan ya da 65 yaş üzeri kişiler tarafından

okula bırakılmamasına ve her gün aynı kişi tarafından okula bırakılıp alınmasına dikkat ediniz.

3-Okul yönetimi tarafından öğrencimize verilecek olan bez maskeleri her gün uygun şekilde temizleyiniz.

4-Acil durumlar dışında okul alanına (okul servisi, sınıf, bahçe, öğretmenler odası vb.) okul idaresini veya öğretmeni çağırmadan girmeyiniz.

5- Okul alanına girmeniz gereken durumlarda öncelikle görüşeceğiniz kişiden randevu alınız.

6-Okulda bulunduğunuz süre içerisinde;

•   Okul hijyen kurallarına uyunuz,
  •   Sosyal mesafeye dikkat ediniz,
  •   Görüşmelerinizi en kısa sürede tamamlayınız.

7- Okul idaresi ve öğretmenler ile iletişimi, uzaktan erişim (telefon, SMS, e-posta vb. )

ile sağlayınız.

8- Öğrencimiz eve döndüğünde gerekli hijyeni sağlayıp sağlamadığını takip ediniz:

•   Ayakkabı ve kıyafetlerini değiştirerek çıkan ayakkabı ve kıyafetlerini havalandırmasını    sağlayınız,
  •   Elini ve yüzünü sabunla en az 20 saniye yıkamasını sağlayınız. (Ağız ve burun hijyenini sağlayınız, mümkünse duş aldırınız.)
  •  Okulda kullandığı çanta, kitap, defter, kalem, silgi vb. malzemelerin dezenfekte edilmesini/havalandırılmasını sağlayınız.